انیمیشن دنبالهای از تصاویر است که با حرکت سریع خود در ذهن ایجاد توهم میکند. این توهم در اثر پردازش تصاویر توسط مغز ایجاد میشود زیرا پردازش تصاویر زمانبر هستند و همین امر باعث میشود که ذهن تصور کند که تصاویر در حال حرکت هستند. بنابراین میتوان گفت انیمیشن ارتباط نزدیکی با عملکرد مغز دارد. در اینجا ١٢ تاثیر تماشای انیمیشن بر مغز کودکان را نام میبریم.
تماشای انیمیشن، تاثیرات بسیار مثبتی در رشد مغز کودک دارد. طیف گستردهای از رنگها را به نمایش میگذارند و با بهرهگیری از موسیقی، کارکرد و توانایی مغز را تقویت میکنند. در واقع اتفاقی که رخ میدهد این است که با استفاده بیشتر از مغز، ضخامت بافت مغز حجیمتر میشود. در سالهای اولیه رشد کودک، تماشای انیمیشن با فراهم آوردن محیطی مناسب، مثل یک محرک عمل کرده و باعث شکل گرفتن ارتباطات مغز میشود. بنابراین در نظر گرفتن نکاتی در انتخاب برنامه برای کودکان بسیار حائز اهمیت است.
تاثیر انیمیشن بر کودکان متنوع است و درک خوبی از تصاویر متحرک سینمایی ایجاد میکند. تصاویر متحرک، اشعار و سریالهای کودکانه تصورات کودک را تغذیه میکنند و ساختار عاطفی کودک را برمیانگیزند. همچنین کودکان علاقمند به انیمیشن نسبت به بیان افکار و احساسات خود مستعدتر هستند.
امروزه برنامهی درسی کودکان شامل مفاهیمی پیچیده از درک اعداد است که میتوان آن را به صورت انیمیشن گرافیکی نشان داد که منبع فوقالعادهای برای آموزش سادهتر مفاهیم آکادمیک به دانشآموزان است.
همهی کودکان خلاق به دنیا میآیند. بعضی کودکان این خلاقیت را حفظ میکنند و بعضی دیگر ناخودآگاه آن را از دست میدهند. تماشای انیمیشن باعث بروز خلاقیت در همه کودکان میشود.
در اینفوگراف زیر تاثیرات انیمیشن بر مغز کودکان را میتوانید ببینید.



منبع: animaker