بر اساس مطالعات جدیدی که دربارهی همهگیری ویروس کرونا در آلمان انجام شده است، احتمال ابتلای کودکان به ویروس کرونا به اندازهی بزرگسالان است.
«کریستین درستن»، مدیر انستیتو ویروسشناسی در بیمارستان «چریتی» برلین و همکارانش در این بخش دریافتند: میزان ویروس موجود در مجاری تنفسی که مسیر اصلی انتقال بیماری است، در گروههای سنی مختلف، تفاوت چندانی ندارد. در نتیجه، توصیهی آنها در نظر گرفتن جانب احتیاط در بازگشایی مدارس کودکان است.
این یافتههای جدید از واکنش بدن کودکان در ابتلا به کووید-19 یا همان کرونا و نقش آنها در شیوع این بیماری با مطالعات قبلی که کودکان این بیماری را به بزرگسالان منتقل نمیکنند، در تناقض است. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که همچنان تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
«آدام فین» از اساتید پزشکی کودکان در دانشگاه بریستول و مدیر گروه مشاوره ایمن سازی اروپا در سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: «در مقطع کنونی میدانیم کودکان هم به صورت خفیف به کرونا مبتلا میشوند. البته در این میان استثناهایی هم وجود دارند. آنچه که هنوز به وضوح مشخص نیست، میزان ابتلای کودکان و نقش آنها در انتقال بیماری به دیگران، به خصوص اعضای خانواده آنها است.»
آیا کودکان هم در شیوع کرونا نقش دارند؟
گزارشهای پیشین حاکی از آن هستند که کودکان ویروس کرونا را به بزگسالان منتقل نمیکنند. «ماریا ون کرکو»، متخصص بیماریهای واگیردار در WHO (سازمان جهانی بهداشت)، به خبرنگاران در ژنو اعلام کرد: در حال حاضر پژوهشها نشان میدهند که میزان انتقال بیماری کرونا از کودکان به بزرگسالان کمتر از میزان انتقال آن از بزرگسالان به کودکان است.

«درستن» و همکارانش در این باره افزودند: اینکه گفته میشود کودکان کمتر از بزرگسالان به این بیماری مبتلا میشوند حاصل برداشت نادرست از همین موضوع است. او هشدار داد که بازگشایی مدارس و مهدکودکها در این شرایط امری نادرست است.
آیا نوع بیماری کرونا در کودکان و بزرگسالان مشابه است؟
در حال حاضر دقیقترین اطلاعات از کرونا در کودکان از چین است که میگوید: ١٣ درصد موارد تایید شده هیچ علائمی نداشتند. همچنین وقتی دادههای افراد تاییدشده و افراد مشکوک به بیماری را با هم ترکیب شدند مشخص شد که حدودا یک سوم از کودکان ٦ تا ١٠ ساله بدون علامت بودند.
«مایک رایان» مدیر برنامه فوریتهای پزشکی WHO گفت: این احتمال وجود دارد که چون کودکان به بیماری کرونای خفیفتری نسبت به بزرگسالان مبتلا میشوند، علائمی مثل عطسه و سرفه را بروز ندهند.
اگرچه دانشمندان گمانهزنیهایی دربارهی دلیل ابتلای کودکان به نوع شدید کووید-19 دارند، اما هنوز علت دقیق عملکرد دفاعی بدن کودکان و ابتلا به نوع خفیفتر مشخص نیست.
منبع: bloomberg