تا پیش از این تنها در شرقِ دور اخبار کرونا را دنبال میکردیم اما حالا که پای این ویروس همهگیر به ایران هم باز شده باید تمام تلاشمان را به کار بگیریم تا از آن مصون بمانیم. نکتهی مثبتی که در همین ابتدا بهتر است به آن اشاره کنیم این است که احتمال ابتلای کودکان زیر ١٠ سال به ویروس کرونا بسیار اندک است. طبق گفتهی کمیسیون بهداشت ملی چین، ۸۰ درصد افراد فوت شده مبتلا به ویروس کرونای جدید بالای ۶۰ سال سن داشته اند. ۷۵ درصد از این فوتیها دارای بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای قلبی وعروقی و دیابت بوده اند.
ویروس کرونا یا کرونا ویروس جدید چیست؟
این ویروس به دلیل ظاهر تاج (به انگلیسی crown) شکلی که دارد به این نام مشهور شده است. کرونا ویروس جدید، که به آن بیماری کرونای ٢٠١٩ (به اختصار: COVID-19) میگویند، اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد. این ویروس از خانواده ویروسهایی مثل سارس (سندروم تنفسی حاد) و سرماخورگی است.
علائم ویروس COVID-19
بارزترین علامت این ویروس تب، سرفه و نفستنگی است. سایر علائم این بیماری مانند سرماخوردگی و آنفولانزا است با این تفاوت که این بیماری بسیار شایعتر است.
تاثیر ویروس کرونا جدید بر کودکان
هنوز موردی از ابتلای کودکان به این ویروس گزارش نشده است. میزان مرگ و میر کودکان بر اثر این بیماری بسیار نادر است. همچنین هنوز موردی از ابتلای زنان باردار یا خطر بیشتر برای آنها وجود ندارد. بیشتر افراد در سنین بالا و با زمینهی بیماری در خطر هستند.
ناتالی مک درموت مدرس دانشگاه کالج لندن در این باره به bbc گفت که سیستم ایمنی کودکان بالای پنج سال و نوجوانان کاملا آماده مبارزه با عفونتهای ویروسی است. آنها ممکن است به ویروس آلوده شوند اما به بیماری بسیار خفیفتری مبتلا میشوند که علائم عفونت نشان نمیدهد.

مهمترین روش انتقال بیماری، مجاورت با فرد بیمار است. یعنی اگر شما در فاصله کمتر از ۲ متری فرد بیمار باشید ریسک ابتلای شما بالاست. از آنجا که ویروس کرونا از طریق عطسه و سرفه کردن منتقل میشود، از رفتن به مکانهای شلوغ خودداری کنید. در صورتی که خود یا فرزندتان طی دو هفتهی گذشته با فردی مبتلا به این بیماری در تماس بودید حتما به پزشک مراجعه کنید. در حال حاضر بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری شستن دستها با آب و صابون است.
در هفتهی جاری برای جلوگیری از انتشار ویروس، مهدکودکها و مدرسهها تعطیل شدند که قدم مثبتی در شایع نشدن این بیماری بود. نکته اینجاست که چطور کودک را در خانه سرگرم کنیم؟ در ویزورکیدز به تعداد زیادی کارتون و انیمیشنهای دوبله فارسی دسترسی دارید و میتوانید با کودکتان از تماشای آنها لذت ببرید.
منبع: kidshealth