سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ در دو بخش «ملی» و «بینالمللی» به دبیری علیرضا تابش در شهر تاریخی اصفهان آغاز به کار میکند. در این مطلب ویزور به هرآنچه که باید درباره این جشنواره بدانید پرداخته است. با ما همراه باشید.
جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان که به آن جشنواره فیلم کودک نیز میگویند، جشنوارهای است سینمایی که از سال ۱۳۶۱ تا کنون طی ۳۱ دوره برگزار شده است. در ۳۱ دوره برگزاری، ۱۹ دوره در شهر اصفهان، ۶ دوره در شهر تهران، ۵ دوره در شهر همدان و یک دوره در شهر کرمان برگزار شدهاست. جشنواره کودک در ۳۱ دوره برگزاری؛ ۱۶ دوره در مهر ماه، ۶ دوره در بهمن ماه، ۳ دوره در آبان ماه، ۲ دوره در شهریور ماه، ۲ دوره در تیر ماه،یک دوره در اردیبهشت ماه و یک دوره در مرداد ماه برگزار شدهاست. هر ساله داوران این جشنواره، در سه گروه بزرگسالان، نوجوانان و کودکان انتخاب میشوند. ویژگی خاص این جشنواره، توجه فراوان به داوران کودک و نوجوان است. جشنواره ی کودک در دو بخش داخلی و بینالملل برگزار میشود.
جشنواره فیلم کودک و نوجوانان امسال در سراسر ایران
دبیر جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از نمایش سراسری فیلمهای حاضر در جشنواره در کل کشور خبر داد. به گزارش ستاد اطلاع رسانى سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، ببه نقل از علیرضا تابش امسال کل ایران میزبان جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان میشود. قرار است فیلمهای حاضر در این دوره در استانهای مختلف و به انضمام ویژه برنامههایی دیگر به نمایش درآیند.مراکز مختلف فرهنگی دست به دست هم میدهند تا با همافزایی در تابستان جشنواره گرم و پر نشاطی را برای سینمای کودک و نوجوان به ارمغان بیاورند.
جدول نمایش سینماهای سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان
بلیت فروشی این دوره از جشنواره فیلم های کودک و نوجوان از ساعت ۱۳ روز پنجشنبه ۲۴ مرداد آغاز شده و تا ساعت ۲۳ روز یکشنبه ۲۷ مرداد ادامه داشت. در این دوره از جشنواره سینماهای ساحل،چهارباغ، سیتی سنتر و بهمن میزبان آثار جشنواره هستند. همانطور که یشتر گفته شد امسال برای اولین بار در برخی دیگر از استانها هم فیلم های جشنواره به نمایش در خواهند آمد که جدول نمایش سینماهای سیودومین جشنواره فیلم کودک در اصفهان و دیگر استانها را میتوانید در دو لینک زیر ببینید:
- جدول نمایش سینماهای سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در اصفهان
- جدول نمایش سینماهای سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در سایر استانها
کارگاههاى بینالمللی جشنواره فیلم کودک
حامد سلیمانزاده مدیر کارگاههای بخش بینالملل سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت: امسال کارگاههای آموزشی به شکل عملی خواهیم داشت و در کنار آنها یک سری سخنرانی به شکل سمینار با موضوعات متنوع برگزار میشود.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، حامد سلیمانزاده مدیر کارگاههای بخش بینالملل سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان ونوجوانان در گفتگو با خبرنگار ستاد اطلاعرسانی درباره جزئیات برگزاری کارگاههای بینالملل جشنواره از حضوراساتید بر جسته کشورهای مختلف در این کارگاهها و ورکشاپها خبر داد. سلیمان زاده اذعان داشت که: «در این دوره تمرکز ما بیشتر بر روی تکنیک و محتوا در حوزه سینمای کودک و نوجوان بوده است. به نحوی که اگر در چند وقت اخیر پیشرفت تکنولوژی در بحث ابزار و امکانات رخ داده است بتوانیم در این کارگاهها معرفی کنیم».
ارتقاء سطح کمى وکیفى و تمرکز بر تکنیک و محتوا در ورکشاپهاى بینالملل
سلیمان زاده درباره نحوه و معیار انتخاب مهمانان کارگاههای بخش بینالملل بیان کرد: یکی از مهمترین معیارهای انتخاب ما سابقه مهمانان در حوزه سینمای کودک و نوجوان بود. به طور مثال برای یکی از ورکشاپها که درباره انیمیشنسازی خودآموخته است، الکساندر آتانه از کشور فرانسه مدرس این کارگاه خواهد بود، ایشان در جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان دو بارشرکت کرده است و در دو دوره گذشته موفق شد جایزه بهترین فیلم انیمیشن جشنواره را از آن خود کند.
سلیمانزاده در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: رزومه و سابقه مهمانان کارگاههای بینالملل جشنواره فیلمهای کودکان ونوجوانان مورد بررسی قرار گرفته است و فعالیت آنها در زمینه تدریس و کار درحوزه سینمای کودک و نوجوان مهمترین معیار ما برای دعوت از آن ها بوده است.
وی ادامه داد: ما همچنین برای ورکشاپ «سینمای وی آر» یاهمان سینمای مجازی مهمانی از کره جنوبی خواهیم داشت که چندین سال با همین سبک تولید فیلم کرده است و همه آثارش را به صورت وی آر به جشنوارههای مختلف عرضه کرده است. همچنین خانم کاترینا دوکوند از منتقدین بزرگ آلمان برای کارگاه استراژیهای معاصر در نقد فیلم در جشنواره حضور دارد که با نقدهای خود در مجلات معتبر اروپایی چهره بسیار شناخته شدهای است.
حضور اساتید پیشکسوت در کنار جوانترها؛ ترکیبی از دانش تئوریک و عملی
به گزارش ستاد اطلاعرسانی سیودومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، علی شاهمحمدی، مدیر کارگاههای بخش ملی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، در گفتوگو با خبرنگار ستاد اطلاعرسانی درباره ملاک انتخاب اساتید برای کارگاههای بخش ملی گفت: ما برای برگزاری کارگاهها ترکیبی از اساتید قدیمی و جوان را انتخاب کردهایم، چراکه نوجوانان ابتدا با اصول پایه سینما آشنا خواهند شد و بعد توسط اساتید جوانتر دانشهای به روز دنیا، به آنها منتقل میشود. نکته قابل توجه اینکه برخی از این کارگاهها تاکنون در بخش جنبی هیچ جشنوارهای برگزار نشده است.
شاهمحمدی درباره چگونگی انتخاب عناوین کارگاهها بیان کرد: انتخاب سرفصلهای هر کارگاه بر عهده خود اساتید است، اما برای انتخاب عنوان کارگاههای جشنواره ما به این مسئله فکر کردیم که ترکیبی از دانش تئوریک و عملی را به بچهها منتقل کنیم.
شاهمحمدی در پایان با اشاره به حضور اساتید به نام در کارگاههای بخش ملی یادآور شد: در نهایت ما همه تلاش خود را برای برگزاری هرچه بهتر این کارگاهها به کار گرفتیم و از بهترین اساتید دعوت کردیم که به اصفهان بیایند و در جشنواره حاضر شوند و حالا نوبت بچهها است که تا حد امکان از دانش استادها استفاده کنند.
منبع: icff.ir